X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Korte golf Halogeen infrarood, directe warmte, binnen 1 seconde, dat is de kracht van deze unieke elektrische warmtebron. Deze unieke warmtebron verwarmt alleen de mensen en objecten waar de straling mee in contact komt en niet de lucht. Warmte kan daardoor ook nooit wegwaaien zoals met lucht warmers of hete lucht kanonnen. Korte golf Halogeen infrarood is zeer efficiënt en zet nagenoeg alle opgenomen energie om in aangename stralingswarmte zonder voorverwarmen.

Het principe is simpel, des te korter de infrarood golflengte, des te makkelijker de lucht doordrongen kan worden zonder dat de lucht daadwerkelijk wordt verwarmd. Het voorgaande staat gelijk aan de oppervlakte temperatuur van het verwarmingselement die de stralingswarmte opwekt.

In het geval van korte golf stralers is de oppervlakte temperatuur van het Tungsten steel (wolfraamstaal) element in de Philips HeleN gold lamp ruim 2200 graden Celsius. Deze warmte wordt gereduceerd naar 1300 graden Celsius oppervlaktemperatuur van het  Kwarts – Tungsten Steel glas waarin het element is verwerkt.  Bij de voorgenoemde temperatuur betreft de warmte afgifte een hoogwaardige korte golf warmtestraling die de luchtlagen penetreert en deze niet verwarmd.

Het voorgaande principe geeft de gebruiker de mogelijkheid om tot 12 meter hoogte, afhankelijk van het Wattage, zonder voorverwarmen van lucht, warmte naar beneden te projecteren, en dat tot op de